Kropsterapi i Nivå

Totum kropsterapi i Nivå

Kropsterapi er en bred, samlet betegnelse for professionelt terapeutisk arbejde med kroppen. Det indebærer både det psykiske og det fysiske. Der benyttes flere forskellige behandlingsmetoder, blandt andet guidet vejrtrækning, dybdegående massage, zoneterapi, akupressur og lettere ledfrigørelse. Jeg tilbyder kropsterapi i Nivå, hvor jeg til dagligt driver min klinik. For en session med kropsterapi af 45 – 50 minutters varighed i Nivå koster det 750 kr. Der er også mulighed for at du kan booke en tid til kropsterapi på Østerbro i København, hvor jeg befinder mig en gang i ugen.

Din krop bærer præg af, hvordan du har levet dit liv. Din psykiske tilstand påvirker din krop, og din fysiske tilstand påvirker omvendt dine følelser, tanker og sindsstemninger. Læs evt. mere på www.totum.dk

I en kropsterapi-behandling, arbejder jeg med pulsering. Det sætter gang i udskillelse af affaldsstoffer via lymfen og samtidig påvirkes nervesystemet til at slappe af. Ved at gå ned i de muskelspænd jeg mærker, kan du bedre fornemme, hvor og hvordan du holder fast. Der kan være ømhed forbundet med det, men ved at guide din vejrtrækning, evt. kombineret med samtale, kan musklen give slip og ømheden mindskes. Samtidig øges blodgennemstrømningen, og der tilføres nye næringsstoffer, og affaldsstoffer fjernes.

Gennem indføling og nærvær søger jeg at skabe et trygt rum for dig, så du får mulighed for, at mærke og acceptere dig selv, og derved øge din livskvalitet, både fysisk og psykisk.

Få kropsterapi behandling i Nivå

En behandling med kropsterapi varer ca 40 – 50 min. og tager udgangspunkt i en samtale, hvor jeg spørger ind til, hvad du ønsker af en behandling. Efterfølgende ligger du på briksen, iført undertøj med et lagen og tæppe over dig.

Generelt forsøger jeg at nå at løsne kroppen hele vejen rundt, men ved nogle problemstillinger f.eks. en fastlåst hofte eller en stiv nakke, kan jeg i samarbejde med dig, vælge at bruge tiden, på at få denne løsnet.
De fleste af mine klienter booker deres første tid, fordi de har ondt. Det kan være hovedpine, ondt i ryggen, ondt i lænden, spændinger i skuldre eller nakke, og det kan kropsterapi effektivt gøre noget ved. Kropsterapien kan løsne spændinger så smerterne forsvinder.

Men der sker mere end det, og det kan du som klient mærke. For følelsen bagefter er ret fantastisk – en stor følelse af indre ro og plads. 

Reaktioner

Kroppen kan reagere på kropsterapi/massage med både fysiske og psykiske reaktioner, efter en behandling. Nogle mærker næsten ingen reaktioner, mens andre kan reagere med en opblussen af de fysiske symptomer og spændinger, der er blevet behandlet for. De fortager sig ofte efter 2-3 dage. Psykiske reaktioner kan være følelser som kommer ”ud af det blå” eller kraftigere følelsesmæssige reaktioner end normalt. Det er helt i orden, det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen giver slip på, og dette kan variere fra gang til gang. Du kan nogle gange opleve, at kroppen føles tung og afslappet, og andre gange let og fuld af energi.

Drik rigeligt med vand i dagene efter, så kroppen har lettere ved at udskille affaldsstoffer.

Mulige reaktioner: Snurren i kroppen, rystelser, svimmelhed, sved, kløe, kramper

Ofte stillede spørgsmål

Fysiske skavanker og smerter fra hverdagens belastninger Angst, stress og depression Tab, traumer, sorg og kriser Selvværd og relationer Kredsløbs- og fordøjelsesproblemer
Det afhænger jo helt af den enkeltes behov, ønske og reaktion på behandlingen. Hvis man har en bestemt fysisk eller psykisk problematik, skal man altid regne med minimum 2 konsultationer inden for 2-3 uger. Ofte har kroppen behov for et længere forløb. Efterfølgende vælger mange at komme hver 3. – 4. uge for at holde kroppen fri for smerter og spændinger. De fleste skifter jo ikke jobbet ud, som ofte kan være det, som fører til problematikken.
Ja, generelt er det godt med ro resten af dagen, hvis du har mulighed for det. Gå hjem og slap af eller arbejde i dit eget tempo – gå tidligt i seng .
Har du en dårlig skulder, ondt i armen, hold i lænden eller nakken m.m. er kropsterapi virkelig effektiv, til at få løsnet op for skaden, så du igen kan være mobil.
Det er helt almindeligt. Mange gange ligger vores udfordringer mange år tilbage, og vi kan ikke huske, hvad der udløste dem. Vi kender blot til følelsen af, at være ked af det/føle uro/angst/ikke at føle sig god nok/vrede, at føle sig mindre værd. Kroppen gemmer på alle vores følelser, som vi rummer. Kropsterapien hjælper dig, via kroppen, med at finde følelsen/spændingen og forløse den, så du igen kan få plads til at føle glæde og overskud.
Jeg anbefaler behandlinger med 1-2 ugers mellemrum. Efter en behandling arbejder kroppen videre med de processer, der er blevet sat i gang på briksen. Den skal derfor have tid til at hele og restituere, før en ny proces sættes i gang. Har du selv en fornemmelse af, at der skal gå mere eller mindre tid mellem behandlingerne, er det helt fint.
Det er et rigtig godt spørgsmål, for langt hen ad vejen er kropsterapi massage, den kan bare lige det ekstra. Kropsterapien forudsætter krop og sind hænger sammen, og der anvendes en pulserende teknik, som påvirker kroppen mange steder på en og samme tid. Den sætter gang i lymfen, beroliger nervesystemet, påvirker de indre organer og løsner spændinger i kroppen.

Andre ydelser

Udover kropsterapi tilbyder jeg også zoneterapi. Her arbejder jeg under fødderne, hvor der findes reflex-zoner, som svarer til hver enkelt del af kroppen og dens organer. Er der ømhed i en reflex-zone, hænger det ofte sammen med, at der er ubalance i den tilsvarende del af kroppen.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.