Zoneterapi i Nivå
Zoneterapi
I zoneterapien arbejder jeg under fødderne, hvor der findes reflex-zoner, som svarer til hver enkelt del af kroppen og dens organer. Er der ømhed i en reflex-zone, hænger det ofte sammen med, at der er ubalance i den tilsvarende del af kroppen. Jeg tilbyder zoneterapi i Nivå, hvor jeg til dagligt driver min klinik. For en session med zoneterapi af 45 – 50 minutters varighed i Nivå koster det 750 kr. Der er også mulighed for at du kan booke en tid til zoneterapi på Østerbro i København, hvor jeg befinder mig en gang i ugen.
Ved hjælp af den traditionelle kinesiske filosofi og meridiansystemet, kædes symptomerne sammen med organernes funktion. Jeg spørger ind til dine symptomer, fordøjelse, vandladning, spisevaner m.m. for at kunne danne mig et helhedsbillede af din sundhedstilstand.
Ved at påvirke reflex-zonerne med specielle trykkombinationer genoprettes balancen i kroppen. Derfor er der mange, som også anvender zoneterapi til at vedligeholde en god sundhedstilstand, og som forebyggende behandling.
De fleste ubalancer på immunforsvaret eller f.eks. forstoppelse, hovedpine, kramper, stress kan bedres med zoneterapi, og mange kan helt afhjælpes.
Behandling med zoneterapi i Nivå
Et behandlingsforløb med zoneterapi varierer afhængigt af sundhedstilstand og tilpasses den enkelte.
Den første behandling begynder altid med en grundig samtale, hvor jeg danner mig et indtryk af de symptomer og gener, som du henvender dig med. Derefter undersøger jeg dine fødder og vurderer spændinger og ømhed i reflekszonerne.
Under behandlingen masserer jeg føddernes under- og overside med lette tryk og skifter hele tiden mellem højre og venstre fod, da reflekszonerne gennemgås i en bestemt rækkefølge. Trykket på foden justeres efter din smertetærskel.
Behandlingen varer typisk 40 til 50 min. Hvor mange behandlinger, der er nødvendige, afhænger af problemet.
Ved akutte problemer kan du ofte nøjes med få behandlinger, mens kroniske problemer, som f.eks. allergi, kræver flere behandlinger.
Du befinder dig ofte i en dybt afslappet tilstand under behandlingen, og nogle falder endda i en let søvn.
Det er vigtigt:
- At du efter en behandling drikker rigeligt med vand. Ved behandlingen frigives mange affaldsstoffer i kroppen, og du har derfor brug for at få skyllet kroppen godt igennem.
- At lægeordineret behandling ikke ændres eller stoppes uden lægens samtykke.
- At spørge, hvis der er noget, du er i tvivl om.
Reaktioner
Kroppen kan reagere på zoneterapi på forskellige måder. Nogle mærker næsten ingen reaktion, mens andre reagerer med en eller flere af nedenstående reaktioner, som også kan variere fra gang til gang.
Nogle typiske reaktioner er:
- Afslappethed, træthed og mathed
- Rumlen i mave-tarmsystemet (især under behandlingen)
- Smertelindring, prikken eller snurren i det belastede kropsområde
- En følelse af pludselig varme eller kulde i kroppen
- Urin og afføring ændrer karakter
- Humørsvingninger, f.eks. glæde, lettelse, vrede, irritation osv.
- Kortvarig opblussen af en lidelse
Du vil ofte kunne mærke en effekt af behandlingen, inden for få dage, i form af bedre humør, bedre søvn og færre smerter. Problemer der har stået på i lang tid, vil ofte være længere tid om at forsvinde.
Ofte stillede spørgsmål
Zoneterapiens historie
Zoneterapi er en mere end 5.000 år gammel alternativ behandlingsform, og er i dag godkendt som behandlingsform af sundhedsstyrelsen.
Hvor den med sikkerhed stammer fra vides ikke, men den moderne zoneterapi, som vi kender den i dag, blev grundlagt i 1920’erne af den amerikanske læge William Fitzgerald.
I 1930’erne videreudviklede den amerikanske massør Eunice Ingham, Fitzgeralds idéer. Sammen udformede de en teori om, at zoner på fødderne afspejler organernes tilstand. Ingham udarbejdede kort over fødderne, hvor de forskellige organers reflekszoner er indtegnet. Disse kort bruges stadig i dag.
Den tyske sygeplejerske og massør, Hanne Marquardt, udbredte zoneterapien i Europa, efter at hun i 1960’erne arbejdede som elev hos Ingham i USA. Hun tog sin viden med til Europa, hvor hun startede kurser og skoler i zoneterapi. En af Marquardts elever var danskeren Grethe Schmidt, som oprettede den første egentlige zoneterapeutuddannelse i Danmark i 1972. Fysioterapeuten Lis Andersen skrev bogen ”Håndbog i zoneterapi” i 1974 og regnes også som en af zoneterapiens pionerer i Danmark.
Andre ydelser
Udover zoneterapi arbejder jeg også med totum kropsterapi. Kropsterapi er en bred, samlet betegnelse for professionelt terapeutisk arbejde med kroppen. Det indebærer både det psykiske og det fysiske.