Stress – kropsterapi

Stress er en belastningstilstand som både kan være fysisk og psykisk. Så længe den er kortvarig gør den dig i stand til at handle og overkomme en opgave fx. Hvis der er mange sygemeldinger blandt kollegerne, måske er der årsafslutning eller du er ved at flytte eller blev skilt.

Derfor er stress også afhængigt af hvordan du ser på verdenen, du kan godt have mega travlt men så længe der er lyst forbundet med travlheden, så går det fint.

Men i det øjeblik hvor travlheden igennem længere tid bliver for meget, så er de første tegn på, at det kan være stress, at oplevelsen er forbundet med ulyst og hukommelsesbesvær.
Der sker en kemisk ændring inde i kroppen, adrenalin og kortisol stiger og så længe det er kortvarigt, er det gavnligt, men når det fortsætter, stiger risikoen for diverse sygdomme og især immunforsvaret bliver dårligere.

Så sætningen “stress er tegn på du har været stærk alt for længe” er meget sigende.

Derforkan du også opleve at din stress aftager når du går til kropsterapi, ikke fordi din situation er løst, men fordi måden du oplever og ser den på forandres. Fordi du bliver opmærksom på sammenhænge som du ikke har været bevidst om tidligere og fordi din krop giver dig adgang til følelser og oplevelser som du havde glemt eller helt havde lukket ned for.

 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.